Liceul International Logo
 • De ce ICHC?
 • La Liceul Internațional de Infromatică vrem să dăm fiecărui elev șansa să obțină experiență și succese internaționale pentru a-și putea continua studiile la una din universitățile cele mai bune din România, cum sunt Politehnica, Univ. de Medicina, Univ. București, sau una din universitățile de top din străinătate, cum sunt Harvard, Princeton, MIT, etc, la care învață în prezent absolvenții liceului nostru. Înțelegem că drumul spre success necesită dedicație și multă muncă, dar cel mai important pentru viitorul unui elev este sprijinul profesionist și un program intens de studiu. Noi oferim elevilor noștri cel mai bun mediu de lucru și sprijin specializat pentru a-i ajuta să-și clădească un viitor maibun.  - Pregătire intensivă pentru Olimpiadele Naționale
  - Ultimele tehnologii în informatică și participarea la Olimpiade Internaționale de Proiecte Informatice
  - Participarea la Olimpiade Internaționale ale Științelor
  - Pregătire intensivă pentru Concursul NASA Space Settlement
  - Pregătire pentru elevii specialiști în științele umaniste
  - Cluburi After School
  - Pregătire Cambridge, ECDL, SAT și DELE
  - Excursii tematice în străinătate
  - Platforma online pentru studiul științelor
 • Corpul Profesoral
 • Successes
 • ACASĂ
 • DESPRE NOI
 • ADMITERE
 • OLYMPIADS
 • MY ICHC
 • ORGANIZAȚIILE
 • CONTACT

Oferta Educațională


La Liceul Internațional de Infromatică vrem să dăm fiecărui elev șansa să obțină experiență și succese internaționale pentru a-și putea continua studiile la una din universitățile cele mai bune din România, cum sunt Politehnica, Univ. de Medicina, Univ. București, sau una din universitățile de top din străinătate, cum sunt Harvard, Princeton, MIT, etc, la care învață în prezent absolvenții liceului nostru. Înțelegem că drumul spre success necesită dedicație și multă muncă, dar cel mai important pentru viitorul unui elev este sprijinul profesionist și un program intens de studiu. Noi oferim elevilor noștri cel mai bun mediu de lucru și sprijin specializat pentru a-i ajuta să-și clădească un viitor maibun. • Pregătire intensivă pentru Olimpiadele Naționale
 • Ultimele tehnologii în informatică și participarea la Olimpiade Internaționale de Proiecte Informatice
 • Participarea la Olimpiade Internaționale ale Științelor
 • Pregătire intensivă pentru Concursul NASA Space Settlement
 • Pregătire pentru elevii specialiști în științele umaniste
 • Cluburi After School
 • Pregătire Cambridge, ECDL, SAT și DELE
 • Excursii tematice în străinătate
 • Platforma online pentru studiul științelor

Facilități şi Succese

 • Şcoală acreditată de către Ministerul Educatiei Naționale
 • Curriculum naţional
 • Doua specializari: matematica-informatica (profil real) si filologie (profil uman).
 • Program numai dimineaţa
 • Clase de maxim 18 elevi (cu o medie de ~ 15 elevi intr-o clasa)
 • Predare in limba engleză pentru disciplinele stiintifice (matematica, fizica, chimie, biologie, informatica)
 • Comunicarea promptă, zilnică, a rezultatelor evaluarilor, a absenţelor şi a observaţiilor profesorilor către parinţii fiecarui elev prin e-mail.
 • Programe de pregătire intensivă pentru elevii capabili de performanţe pentru olimpiadele si concursurile naţionale sau internaţionale
 • Programe de pregătire suplimentară pentru elevii cu progres şcolar lent
 • Programe de pregătire intensivă pentru bacalaureat și sesiuni lunare de simulare
 • Burse integrale sau parţiale (reduceri procentuale din taxă) pentru elevii olimpici sau cei cu medie mare de admitere
 • Abordarea moderna a procesului de predare – invatare – evaluare prin programul Project Based Education
 • Platforma de învățare virtuală - sistem educațional bazat pe internet, care se modelează după educația convențională, oferind un acces virtual la clase, conținuturi curriculare, teste, teme, note, evaluări și alte resurse externe
 • Organizarea unor cluburi in funcţie de dorinţele si aptitudinile elevilor (ex: clubul de efecte speciale, cor, chimia in actiune, fotografie, ecologie, jurnalism, community service, etc.)
 • Activitaţi extraşcolare (excursii, picnicuri, vizite la muzee, tabere, sesiuni de comunicări etc)
 • Grijă şi siguranţă
 • Cazare in internat pentru elevii din provincie cu asigurarea celor trei mese pe zi.

Noi, echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică, avem convingerea că succesul are diferite implicații pentru fiecare elev. Unii au rezultate spectaculoase la Matemtică, alții pot avea abilități deosebite de proiectare a unui robot sau a unei stații spațiale NASA, iar alții au un talent real în argumentare și dezbatere. Fiecare elev poate avea diferite interese și poate obține succese deosebite în diferite domenii.

De aceea, oferim fiecărui elev ocazia să studieze și să se antreneze pe diferite domenii, cum sunt olimpiadele științifice, Robotica, Competițiile de proiecte, proiectul NASA Space Settlement, Testul Standard de Admitere în colegiile americane, Cambridge și DELE, teste de evaluare a nivelului de limba engleză și spaniolă, precum și variate cluburi after-school și ore de pregătire suplimentară.

La Liceul Internațional de Infromatică vrem să dăm fiecărui elev șansa să obțină experiență și succese internaționale pentru a-și putea continua studiile la una din universitățile cele mai bune din România, cum sunt Politehnica, Univ. de Medicina, Univ. București, sau una din universitățile de top din străinătate, cum sunt Harvard, Princeton, MIT, etc, la care învață în prezent absolvenții liceului nostru. Înțelegem că drumul spre success necesită dedicație și multă muncă, dar cel mai important pentru viitorul unui elev este sprijinul profesionist și un program intens de studiu. Noi oferim elevilor noștri cel mai bun mediu de lucru și sprijin specializat pentru a-i ajuta să-și clădească un viitor mai bun.

Pregătire intensivă pentru Olimpiadele Naționale
Elevii cu aptitudini deosebite la discipline ca: matematica, limba română, fizică, chimie, biologie, informatică, istorie, geografie, limba engleză au parte de pregătire intensivă pentru olimpiade. Ei sunt supravegheați și îndrumați de profesori cu o înaltă pregătire, experiență și profesionalism în programe speciale de pregătire de tip after-school sau în primele două ore ale dimineții, când e mintea mai limpede. Toți elevii care doresc să concureze la olimpiade vor putea participa la aceste programe de pregătire.

Ultimele tehnologii în informatică și participarea la Olimpiade Internaționale de Proiecte Informatice
Profilul liceului nostru este bazat pe Informatică și în cadrul disciplinelor de specialitate includem ultimele tehnologii din domeniu, cum ar fi algoritmi C++ și CSharp, animație cu Actionscript, Programare Web, Baze de date și Programare pentru telefon mobil (Android și dezvoltare Iphone), Modelare 3D cu Maya și efecte speciale în filme cu After Effects. Cu toate aceste tehnologii integrate în programa noastră, un elev interesat va deține avantaje foarte mari față de colegii lui, daca va urma studiile la o universitate de profil, deoarece majoritatea cunoștințelor din primii 2 ani de facultate sunt deja parcurse în cadrul orelor noastre de curs și de pregătire suplimentară.
De asemenea, el va obține cunoștințele necesare pentru a lucra part-time într-o companie IT și a dobândi astfel experiență în domeniu de la o vârstă fragedă.


Participarea la Olimpiade Internaționale ale Științelor
Elevii noștri au ocazia de a lucra proiecte pe termen lung, ecologice sau tehnice pentru a participa la diferite competitii internaționale, cum ar fi: Isweep-SUA, Genius-SUA, Inespo-Olanda, Iyipo-Georgia, Inepo-Azerbaijan, Dreamline-Turcia și Ebiko-Turcia.
Pentru a participa la aceste competiții elevii vor realiza proiecte de cercetare de nivel academic, vor trece prin etapele de calificare, pentru ca în final vor prezenta juriului descoperirile lor.Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a vizita țările în care se desfășoară competițiile și vor dobândi experiență internațională.Pregătire intensivă pentru Concursul NASA Space Settlement
Elevii interesați de astronomie și misterele spațiului vor avea ocazia să lucreze într-un proiect NASA pe termen lung, pentru a dezvolta un plan al unei stații spațiale NASA. Acest proiect de cercetare va oferi elevilor oportunitatea de a obține o diplomă NASA recunoscută internațional și, opțional, elevii vor avea ocazia de a vizita sediul NASA din Statele Unite ale Americii.
Pentru a putea proiecta acest tip de stații sunt necesare cunoștințe de fizică, matematică, astronomie, ecologie și multe altele. Scopul acestui concurs este de a-i direcționa pe elevi în a învăța mai multe din domeniul vast al științelor și în a practica munca în echipă, pentru ca în același timp să-și exerseze abilitățile de a realiza proiecte spațiale.Pregătire pentru elevii specialiști în științele umaniste
Pentru cei cu abilități deosebite în științele socio-umaniste se organizează cluburi de jurnalism cu posibilitatea obținerii unui internship la sediul uneia din cele mai bune redacții de ziar din Constanța, cluburi de dezbatere și argumentare cu participarea la Concursul Național ”Tinerii dezbat”, concursuri de istorie sau filosofie.

Cluburi After School
La fiecare început de an școlar profesorii pun la dispoziția elevilor, spre alegere, câte un club de ore suplimentare ce se reflectă în disciplina predată de aceștia. Clubul de Animație și Film scurteste dedicat elevilor interesați de filmare, efecte speciale și regie, unde pot realiza filmulețe sau animație 3D, cu care pot participa la anumite competiții. Clubul de jurnalism le oferă șansa de a redacta articole și de a afla mai multe din secretele acestei meserii, în timp ce Clubul ”Chemistry in action” le dă ocazia pasionaților în domeniul chimiei să realizeze variate experimente de laborator. Alte cluburi incluse în oferta noastră educațională: Clubul de ecologie, Community service, Fotografie și Călătorii, Cor, etc.

Movie Effects Club


Cooking ClubPregătire Cambridge, ECDL, SAT și DELE
Elevii care își doresc să-și continue educația la o universitate internațională în SUA sau Europa, sunt sfătuiți să obțină diplome la cîteva din examenele de limbaj recunoscute internațional. Noi oferim elevilor noștri posibilitatea de a participa la cluburi de pregătire pentru examenul Cambridge (limba engleză), DELE (limba spaniolă), ECDL și SAT (Test de evaluare a cunoștințelor în sistemul de învățământ american).

Gala Culturală Româno-Turcă
Incepand cu anul 2008, Lumina Institutii de Invatamant a organizat in fiecare an un eveniment cultural romano-turc, care a adus impreuna talente din cele doua țări, sub forma de dansuri, cantece, poezie si interpretari la instrumente specifice. Gala Culturală Româno-Turcă are loc în luna martie, atât la București, cât și la Constanța, și dă ocazia elevilor noștri cu înclinație și talent artistic să se pregătească intens, să concureze și să interpreteze în fața a mii de spectatori, părinți, profesori, diverse personalități.

Pregătire pentru Concursurile Internaționale de Robotică din Austria și România
Elevii interesați de construirea de roboți vor avea ore de pregatire suplimentară în cadrul Clubului special dedicat acestui domeniu.Odată cu finalizarea acestui club elevii vor fi capabili de a participa la competiții internaționale de robotică, cum sunt Robot Challenge în Austria sau Infomatrix în România. Domeniul Roboticii este nou și se dezvoltă rapid, permițând astfel elevilor să se familiarizeze cu cele mai noi tehnologii din domeniul electronicii și informaticii.

Special week
În cadrul unui an școlar fiecare arie curriculară este sărbătorită într-un mod deosebit în cadrul unei săptămâni special dedicate ei. Săptămâna limbii române aduce sesiuni de dezbatere, concursuri de poezie și teatru, etc., săptămâna științelor oferă ocazia elevilor de a-și pune în valoare abilitățile în realizarea de mici proiecte ce ilustrează cunoștințele acumulate la clasă, săptămâna limbilor străine sărbătorește interculturalitatea și limbile străine studiate la noi în liceu: engleză, turcă, spaniolă și germană, iar săptămâna ariei curriculare om și societate este un prilej pentru realizarea de excursii, vizite la muzeu și sesiuni de intercunoaștere și relaționare. Toți elevii liceului nostru au astfel șansa de a participa la activități care să le pună în valoare talentele unice și în același timp de a se forma ca personalități complete.

Excursii tematice în străinătate
În fiecare an se organizează excursii tematice în țări ca Turcia (Istanbul, Izmir, Canakale, Kapadokia, Ankara), Spania (Barcelona, Madrid), Marea Britanie (Londra), SUA (New York), ș.a., în funcție de interesul elevilor.

Platforma online pentru studiul științelor
Un mediu de învățare virtual, sau Platforma virtuală de învățare, este un sistem educațional bazat pe internet, care se modelează după educația convențională din lumea reală, oferind un acces virtual la clase, conținuturi curriculare, teste, teme, note, evaluări și alte resurse externe. Este, de asemenea, un spațiu social unde elevii și profesorii pot relaționa.
La Liceul Internațional de Informatică suntem conștienți de faptul că cititul, scrisul și învățatul față în față sunt elemente cheie și părți indispensabile ale educației. Mai mult de atât, știm că tehnologia, când este folosită cum trebuie, poate fi un instrument eficient și un foarte bun ajutor pentru a accelera și inbunătăți procesul de învățământ. Platforma de înățare virtualăfolosită în cadrul liceului nostru este construită pentru a sprijini ideea că tehnologia și educația se completează și se înbunătățesc reciproc.

Cu ajutorul Platformei de Invățare virtuală a Liceului Internațional de Informatică ( http://vle.lumina.ro ), elevii pot accesa conținuturi digitale din diferite sisteme educaționale, cum sunt A-levels – din Marea Britanie, SAT – din Statele Unite ale Americii, Advance Placement, MCAT, etc.

Level Assessment Test – un sistem de evaluare adițional
LAT este un sistem de evaluare a cunoștințelor complet, specific pentru Instituțiile de Învățământ Lumina. Obiectivele acestei testări sunt: creșterea performanțelor elevilor, promovarea elevilor cu rezultate foarte bune, informarea părinților, profesorilor și elevilor cu privire la rezultatele obținute. LAT-ul are loc o dată pe semestru și oferă informații adiționale cu privire la progresul elevilor, pe lângă sistemul clasic de evaluare al acestora.
Promovabilitate la Bacalaureat


Promoția 2010

Promoția 2011

Promoția 2012

100%

100%

97%

În cursul clasei a XII-a elevii noștri sunt pregătiți intensiv pentru examenul de bacalaureat prin programe speciale și evaluați periodic prin simulări, atât naționale, cât și interne.
Succese


An școlar

2009 – 2010

2010 – 2011

2011 – 2012

Total 1994 – 2012

Olimpiade județene

27 premii

45 premii

18 premii

672 premii

Olimpiade naționale

7 premii

11 premii

4 premii

139 premii

Olimpiade internaționale

11 premii

9 premii

10 premii

65 premii