Istorie

“Lumina – Instituţii de Învăţământ” s-a înfiinţat în anul 1994 la Constanţa, la iniţiativa şi sprijinul oamenilor de afaceri turci. Prima şcoală şi-a început activitatea sub denumirea de Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, în acelaşi an.

În 1995, o nouă şcoală a fost inaugurată – Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, iar din anul 1996 în cadrul aceleiaşi instituţii funcţionează The International School of Bucharest (ISB), cu învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Începănd cu anul şcolar 2008-2009, elevii care studiază la ISB s-au mutat în noul campus, acasta fiind cea mai modernă şi dotată instituţie de învăţământ din Balcani. În aceste şcoli studiază elevi de diferite naţionalităţi, veniţi din peste 40 de ţări. Elevii învaţă într-o ambianţă familială, prietenie, fără conflicte de religie, limbă sau rasă.

Începând cu anul 2007, Grădiniţa şi Şcoala Primară din cadrul Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, dar şi cel din Constanţa, a luat denumirea de Grădiniţa “Spectrum” şi Şcoala “Spectrum”.

În funcţie de necesităţile proprii, copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, sau pe cel britanic la International School of Bucharest.

Liceele Internaţionale de Informatică din Constanţa si Bucureşti au predare în limba engleză la materiile realiste, în timp ce la ISB elevii studiază integral în limba engleză, profesorii fiind vorbitori nativi ai acestei limbi.

Calitatea învăţământului de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa a crescut de la an la an, o dovadă incontestabilă a acestui lucru fiind numeroasele premii obţinute la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale.

În cei 16 ani de existenţă, Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa a devenit o adevărată “pepinieră de olimpici”, prin băncile ei trecând elevi care au făcut renumit numele României şi a sistemului de învăţământ românesc peste hotare. Mulţi dintre ei studiază în străinătate, la cele mai renumite universităţi din lume, sau au un loc de muncă foarte bine plătit, tocmai datorită nivelului înalt al pregătirii de care au avut parte şi datorită muncii intense din timpul liceului.