La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019 aurul este câștigat de EDIS MEMIȘ!

La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019 aurul este câștigat de EDIS MEMIȘ!

La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019 aurul este câștigat de EDIS MEMIȘ!

Olimpiada Balcanică de Matematică este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019 s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 30 aprilie – 5 mai, competiția este la a XXXVI-a ediție. Probele presupunând un grad greu de dificultate ce au cuprins rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

La ediţia din acest an au participat echipe din 17 țări ( 11 țări cu statut permanent și 6 țări cu statut de invitat), iar pentru lotul României la matematică, aurul fiind câștigat de EDIS MEMIȘ – elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și care deja are un palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale.

Edis este elevul de aur al liceului nostru, care și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasa a V-a, iar acum, la 17 ani a devenit un campion international, care ne demonstrează că are un vis de realizat, și anume, să studieze și să descifreze tainele matematicii la o universitate din America, iar pasiunea îl însoțește în acest drum către împlinirea visului său. În spatele acestui success de nivel internațional stă o muncă titanică și cu multe sacrificii.

În fiecare an elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică aduc rezultate spectaculoase României la Concursurile și Olimpiadele Naționale și Internaționale, iar noi, întreaga echipă a ICHC nu ne dorim decât să contribuim României prin performanțele elevilor noștri, deoarece ei sunt viitorul științei și a vieții intelectuale în Romănia!